Drágul az Elementor Pro Licensz!

Az Elementor egy ingyenes Honlap építő bővítmény a WordPress-hez, ami rendelkezik Pro változattal is. Ez tulajdonképp a piacvezető Site-Builder plugin, így az árazás is ehhez mérten alakult.

Mekkora ez az áremelés?

Röviden nagy. Picit jobban kifejtve pedig nagyon nagy. Az áremelés mellett történtek változások a csomagkínálatban is.

Eddig 3 fizetős csomag volt:

  1. Personal – 1 oldalra 49$/év
  2. Plus – 3 oldalra 99$/év
  3. Expert – 1000 oldalra 199$/év

Részletesebben leírva:

Tehát, mint már írtam, nem csak drágább lett, hanem a 3 csomag helyett 5 közül választani. Tulajdonképpen az eddigi Expert csomagot osztották 3 fele.

Milyen csomagok közül lehet most már választani?

Tehát, mint fentebb írtam, ötféle liszensz csomag van:

  1. Essential – 1 oldalra 49$/év (korábban Personal csomag)
  2. Advanced – 3 oldalra 99$/év (korábban Plus csomag)
  3. Expert – 25 oldalra 199$/év – itt jön az első trükk, ugyanis eddig 40x több honlapon lehetett felhasználni ezt a csomagot. (tehát, ha úgy vesszük, ez 40x-es áremelés) Amit eddig nem láthattunk: a 100+ Website Kit és az Experts Network Profile.
  4. Studio – 100 oldalra 499$/év – Láthatunk egy új szolgáltatást feltűnni, az pedig a VIP Support.
  5. Agency – 1000 oldalra 999$/év

Bővebben kifejtve:

Miért lett ilyen drága?

Nos, ez egy viszonylag összetetten megválaszolható kérdés, nézzük sorban:

Support

Valószínüleg, ha már régebb óta vagy Elementor Pro előfizető, tapasztaltad Te is, hogy valamivel többet kell várakoznod, ha elakadtál valamiben és a support segítségét kéred.

Miért is van ez?

Ez egy teljesen természetes, sőt egészséges jelenség. Minél nagyobb lesz egy szolgáltatásnak a felhasználóbázisa, annál több emberi erőforrásra lesz szüksége. Sajnos a sok kérdéssel nem tudtak már mit kezdeni, a támogatás minőségének és reakcióidejének a fejlesztéséhez pedig több alkalmazottra is van szükség. A legdrágább egy vállalkozásnak fizetni egy alkalmazottat, így érthető módon nem tudták tartani az iramot. Ha megnézzük, a két legdrágább csomag lehetőséget ad nekünk a VIP Support-tal való kapcsolattartásra.

Fejlesztés

Gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint a Support esetén. Minél nagyobb egy felhasználóbázis, annál szerteágazóbb igényeik lesznek, amik kivitelezése során elkerülhetetlen, hogy hiba történjen a gépezetbe. Így azt is mihamarabb javítani kell. Ez szintén emberi erőforrást igénylő feladat, ami viszonylag drága a cégnek.


Megéri ez ennyiért?

Ezt főként Neked kell látnod. Mindenképp érdemes úgy tekinteni erre, mint egy szolgáltatás, ami segítségével fel tudod építeni a saját honlapod. De kicsit messzebb megyek. Lehetőséget ad Nekem is, hogy gyorsan és professzionálisan tudjak honlapokat készíteni. Főleg, ha az számoljuk, hogy 1000 elkészített oldal esetén ez csak 1$/év!

Bár a konkurencia olcsóbban is tudja szolgáltatni a terméküket, azt azonban érdemes látni, hogy a legtöbb harmadik féltől származó bővítmény, ami rendkívül megkönnyíti a munkát az Elementor-hoz érhető el. Például ilyen: CrocoBlock.


Konklúzió

Ez az áremelés segíteni fog ezen a piacon, ugyanis lesz lehetősége a konkurenciának is lépést tartani. Sokan alternatívák után néznek, legyen szó:

  • Divi Builder-ről, aminek kétféle csomagajánlata van: egy 89$/év és egy 250$-os élethosszig tartó liszensz. A Divi talán a legjobb alternatíva, ennyi pénzért igazán megéri jelenleg, mivel rengeteg külső fejlesztő cég épít a Divi Builderhez kiegészítéseket. Bár ne legyen igazam, valószínüleg Ők is árat fognak emelni.
  • Oxygen Builder. Az utóbbi időben igencsak feltörtek, azonban még elég hiányos a termékük. A fő csapásvonaluk a sebesség. Igazán nagy hátrányuk, hogy mivel kicsi a piaci részesedésük, a külső fejlesztőcégek nem készítenek hozzá kiegészítő plugin-eket. Hatalmas előnye pedig az, hogy egy összegben kell megvenni, tehát 99-169$-os árukkal nagyon piacképesek.

“Drágul az Elementor Pro Licensz!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Várj még!

Ne menj még
Sehova! :)

Kérj egy fél órás ingyenes konzultációt, bármiféle elköteleződés nélkül!