WordPress Honlap készítés árak 2021-ben, Plusz miért kerülnek ennyibe?

A legtöbb cégnek, vállalkozásnak szüksége van már online jelenlétre, köztük egy jól elkészített honlapra is. Ez részben köszönhető a felgyorsult világunknak és annak a ténynek, nagyjából mindent online keresünk. Épp ezért nem szabad kimaradni egy ekkora piacból.

Milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél honlapot készíttetni?

Több alternatívád van,

 1. elkészítheted saját magad
 2. rábízhatod egy szabadúszóra
 3. vagy akár ügynökségre is

A különböző lehetőségek között viszonylag nagy különbségek lehetnek:

 • Elkészítési időben
 • Árban
 • Minőségben
 • Támogatottságban

Picit bővebben kifejtve a különségeket:

Egy ügynökségnél magasabb árat fogsz kapni a honlap elkészítésére, a legtöbb esetben nagyon korrekt munkát végeznek, nem fognak felszívódni a közös munka után és valószínüleg tudják is tartani magukat a határidőkhöz. Egy példa ügynökség: mesh360.hu

Egy szabadúszó webdizájner/webfejlesztő esetén valamivel alacsonyabb árakat fogsz kapni, az előre megbeszélt időpontokat is fogjátok tudni tartani. Ebben az esetben nagyon fontos a bizalom és a szimpátia, így érdemes először telefonon beszélni egy pár percet.
Egy példa szabadúszó: roskamate.hu

Árnyalt a helyzet, mert tapasztalat alapján, egy ügynökségnél a legtöbb esetben kiszervezik, így azt is lehet mondani, hogy nagy az esélye, hogy az ügynökség által elkészített honlapot is egy szabadúszó fogja elvégezni. Ezzel természetesen nincs is gond, csak a tisztánlátás végett említettem.

Valamint elkészítheted saját magad is, nyilván fontos előre átgondolni, hogy miféle háttértudással vágsz neki a projektnek, illetve érdemes tisztázni, hogy egy WordPress-es oldal esetén sem lesz ingyen a honlapod.

Milyen kiadásokkal érdemes számolnod, ha te szeretnéd elkészíteni a saját WordPress-es honlapod?

Tárhely:

Mindenképp szükséged lesz egy tárhelyre, lehetőség szerint SSD tárhelyre, honlap összetettségétől függően, 1-10GB között. Tárhelyszolgáltatótól függően változnak az árak.

Mit érdemes átgondolni, amikor tárhely méretek közül választasz?

 • Tervezed-e a levelezésed tárolni rajta
 • Mennyi vizuális tartalomra van szükséged a honlapodon, beleértve a képeket, videókat.
 • A honlapod méretétől függően alakulnak a biztonsági mentés méretek. Egy 1GB-s weboldal esetén megközelítőleg azonos méretű lesz egy backup mentés, így érdemes átgondolni, hogy hol tervezed azt tárolni.

Én alapvetően 2GB-os tárhelyet szoktam ajánlani ügyfeleimnek, mivel egy közepes méretű céges honlap és a hozzá tartozó levelezés elfér rajta. Amint az megtelik, könnyen váltható nagyobb csomagra is, szolgáltatók nagyrészénél 1-2 kattintás.

Milyen árakon mozognak a tárhelyek?

Hogyha a fentieket átgondolva, elegendőnek ítéled meg a 2GB-os tárhelyet, akkor éves szinten 5000-15.000Ft-t kell kifizetnünk. Egy nagyobb, jobban felszerelt tárhelycsomagnál ez magasabb összeget jelent.

Note: Egy kocsinál is több paramétert megvizsgálva válaszunk, hány személyes, mennyit fogyaszt, későbbiekben mennyire szervizigényes, mekkora a motorja, stb. A tárhely csomagok terkintetében sem szabad csak a méret alapján dönteni.

Melyiket ajánlom teljesen kezdőként? -> Magyar Hosting Honlap Most Start csomagját

Megvásárlást követően, kérni lehet, hogy a WordPress már telepítve is legyen a tárhelyünkön, így ezzel nem kell vesződni.Domain Vásárlás

Domainra mindeképp szükséged lesz, ugyanis ezen az elérési címen fognak rátalálni a honlapodra.

Mennyibe kerül a domain foglalása?

Több alternatívád van, a legolcsóbb a .hu-s domain, ez a legtöbb helyen 2000Ft+ÁFA, viszont amennyiben .eu-s vagy .com-os domain-re lenne szükséged, az valamivel drágább, ott már 3000Ft+ÁFA körüli összegre érdemes számítani.

SSL Tanúsítvány

Bár a drágább tárhely szolgáltatók ezt már a csomagban adják, néhány cég pedig ingyenes, egy kattintással telepíthető alternatívát szolgáltat, viszont van olyan eset is, amikor ezt egy teljesen kívülálló csak a szolgáltatótól tudja megvásárolni, ennek éves díja van, illetve a legtöbb esetben telepítési díjat kell fizetni. Ez 5000-10.000Ft-ig terjed, de van drágább alternatíva is. Érdemes ezt is beleszámolni a költéseidbe.Bővítmények

Nos, habár eddig ezek a tételek nem voltak nagyon kiugróak, a bővítményekre elég könnyen el tud menni éves szinten 100-1.000$ is. De mik is ezek?

Site Builder Bővítmények

Ezekre a bővítménytípusokra azért lesz mindenképp szükséged, mivel nem tudod leprogramozni magadnak a honlapod, így vizuális honlapfelépítőt vagy kénytelen használni. Ebből, csak, hogy párat említsek:

1. Divi

Kétféle csomagjuk van

 1. Éves előfizetés: 89$, kb 30.000Ft
 2. Élettartam license: 249$, kb. 75.000Ft

Ezzel a bővítménnyel már jól tudsz boldogulni, azonban limitációkba fogsz ütközni, amiket fizetős kiegészítő, harmadik féltől származó bővítményekkel fogsz tudni orvosolni, ezek 1-300$-ig (kb. 300-100.000Ft) terjednek, éves, havi, vagy örökéletű license-ként.

2. Elementor Pro

Három csomagból tudunk választani. Egy oldalra 49$, háromra 99$ és 1000 oldalra pedig 199$ / év.SEO Bővítmények

Egy szép, esztétikus honlap megnyerő lehet az ügyfeleid/vásárlóid számára, viszont, ha nem találják meg, akkor nincs túl sok értelme. Többféleképp lehet látogatókat csalogatni az oldaladra, fizetésért cserébe (Google Ads, Facebook Hirdetés), vagy/és organikusan.

Organikus elérés növeléséhez több alternatíva van a bővítmények közül:

1. AIOSEO PRO

Bár van ingyenes verziója is, tulajdonosváltás végett, a legtöbb eddig ingyenes funkció fizetőssé vált. Több csomag közül lehet választani náluk: 49,99$ – 99,50$ – 199,50$ – 249,50$, azaz kb. 15.000-75.000Ft / év.2. RankMath

Talán ez a legjobb alternatíva, amennyiben ingyenes megoldást szeretnénk találni a keresőoptimalizálásra, azonban természetesen választhatunk a fizetős alternatívák közül. (50-200$, kb. 15.000 – 60.000Ft)

Sebesség optimalizálásra szolgáló bővítmények

Kiváló termékekről van szó, amik segítségével remekül lehet faragni a betöltési időket, különösen, ha minden rendben van a tárhelyünkkel. Széles választék áll rendelkezésünkre, ingyenes és fizetős plugin-ok terén is. Amennyiben limitálva érezzük a lehetőségeinket az ingyenes megoldásokkal, 50-300$, azaz kb. 15.000-90.000Ft / éves kiadással számolhatunk.
Egyéb bővítmények

Fentebb csak a legalapabb bővítményeket szedtük össze

Összegzés, ha Te szeretnéd csinálni az oldalad

Most már valószínüleg látod pontosan, hogy mekkora kiadásokkal számolhatsz, egyösszegű kiadások, havi/éves kiadások terén, amennyiben honlapra vágysz. Szerény becslések szerint, évente kb. 50.000Ft, valamint a Divi Lifetime License megvásárlása esetén, egyszeri 75.000 forintodba kerül, picit nagyra-vágyóbb igények mellett pedig évente kb. 150.000Ft és szintén egyszeri 75.000Ft. Ez, bár egy weboldal elkészítési áránál alacsonyabb összeg, azonban Neked kell mindent csinálnod, a Te időd megy el rá, Neked kell képezned magad, amennyiben elakadsz, fórumokon keresni rá megoldást, durvább hiba esetén eseti jelleggel fejlesztőt alkalmazni.Hogyan alakulnak az árak, ha profikra bízod?

A legtöbb esetben nem áll rendelkezésünkre az információ, ugyanis a legtöbb ügynökség és szabadúszó nem nyílt árakkal dolgozik, ebben az esetben árajánlatot kell kérni. Látni olyat is, ahol a honlapkészítésre irányárak vannak megadva (tehát tőlük is árajánlatot kell kérni😉), valamint olyan is adódik, akik kiírják csomagra bontva az árakat. Az utóbbiban, személy szerint nem hiszek, ugyanis a legtöbb projekt kapcsán más és más nehézségekkel állunk szemben, mások az igények, ezek elkészítése változó időt igényel, így az árazás is máshogy alakul.

Az interneten fellelhető információk szerint egy pár oldalas céges honlap létrehozásáért 100.000-300.000Ft-ot szoktak elkérni, egy összetettebb szerkezetű oldal, mint például egy webáruház 350.000Ft alatt nehezen kivitelezhető. Persze, találhatsz végleteket is, akik ennél jóval magasabb árat fognak mondani, illetve alacsonyabbat is.

Ezek persze magas árnak tűnhetnek, de ne feledd:

 • A fentebb felsorolt bővítmények listájával rendelkezik már egy fejlesztő, így azok az éves kiadások őt terhelik helyetted
 • Rengeteg időt spórol Neked (és, mint tudjuk, az idő pénz!)
 • Professzionális végeredményt kapsz
 • Neked nem kell aggódnod semmit, minden teher le lesz véve a válladról

Fontos: Honlapot sokan tudnak készíteni. Neked azonban azt javaslom, hogy ne feltétlen az ár legyen a fő szempont, hanem, hogy az adott személlyel/céggel tudsz-e együtt dolgozni. Érdemes az egész folyamatra csapatmunkaként tekinteni, ahol a közös cél egy kiváló honlap létrehozása!

Amennyiben kérdésed lenne bármely folyamattal kapcsolatban, számíthatsz a szakszerű segítségemre, keress bátran!

Szólj hozzá!

Várj még!

Ne menj még
Sehova! :)

Kérj egy fél órás ingyenes konzultációt, bármiféle elköteleződés nélkül!